Zo herken je matcha van topkwaliteit (A-Kwaliteit)

Zo herken je Matcha van topkwaliteit

Hoe herken je matcha van topkwaliteit? Je hebt het misschien ergens gelezen, er van gehoord of je hebt zelf helaas al eens matcha van povere kwaliteit gekocht.
Voor wie het nog niet zou weten: niet elke matcha die je op de markt vindt is van topkwaliteit.
In deze korte blogpost leggen we uit hoe je makkelijk matcha van A-kwaliteit kan onderscheiden van een goedkoper alternatief.

Matcha moet felgroen zijn

Kocht je matcha en ben je niet zeker of deze van topkwaliteit is? Kijk dan zeker naar de kleur, deze vertelt je al bijna alles.
Matcha die in Japan werd gegroeid wordt een viertal weken voor de oogst overschaduwd met zeilen om de fotosynthese van de plant te stoppen. Hierdoor zal de theestruik extra bladgroen aanmaken. Omwille van dit feit zal het poeder dat van de jongste theebladen van die stuik gemaakt wordt felgroen gekleurd zijn.

Is jouw matcha niet felgroen? Dan ben je mogelijk een poeder aan het drinken van oudere theebladeren en zal dit bitter smaken.
Ziet de matcha bruinachtig? Dan heb je misschien helemaal geen Japanse thee in huis gehaald maar ben je een Chinees theepoeder aan het drinken. Chinese matcha thee of matcha die gemaakt wordt van oudere theebladeren smaken altijd bitter en zijn niet puur te drinken.

Wil je zeker zijn van een matcha van de allerhoogste kwaliteit (A-Kwaliteit)? Bekijk dan zeker onze ceremoniële matcha, deze wordt gemaakt van de allerjongste theebladeren.

Deel deze post:

Geschreven door:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *