Wat is Matcha nu precies?

Matcha is heerlijke thee met een uniek karakter, de letterlijke betekenis van Matcha is: gepoederde thee.
Deze Japanse groene thee wordt zorgvuldig gemaakt van de jongste theeblaadjes die met de hand geplukt worden. De groene blaadjes worden vervolgens licht gestoomd en met warme lucht gedroogd om als laatste langzaam fijngemalen te worden op de eeuwenoude stenenmolens.
Hieraan heeft de thee zijn buitengewone smaak te danken. Maar ook op gezondheidsvlak heeft de thee veel te bieden.

Bron van natuurlijke energie

Matcha is de ideale manier om je dag te starten op een gezonde manier. Dankzij de theïne in deze groene thee krijg je een aangename energie boost die drie tot vier uur duurt. Dankzij de L-theanine in de thee (een belangrijk aminozuur) zal je lichaam de theïne trager opnemen dan de cafeïne in koffie. Deze stof helpt ook bij het boosten van je focus.

Een kopje matcha is een ideale vervanging voor koffie. Je hebt met één kopje voldoende focus en energie om een halve dag door te komen.

Matcha Energie - Yuga Matcha - Wat is Matcha

Ik twijfelde al een tijdje of ik matcha wel zou lusten. Uiteindelijk toch besteld en moet zeggen dat de smaak me bevalt en ik voel duidelijk meer energie.

Anti-Oxidanten - Orac - Yuga Matcha - Wat is Matcha

Boordevol antioxidanten en vitaminen

Matcha thee zit boordevol antioxidanten en maakt je weerstand sterker. Maar wist je ook dat matcha thee 137 keer zoveel antioxidanten meer bevat dan groene thee?

Antioxidanten zijn belangrijk voor een sterk immuunsysteem. Dagelijks kom je onder invloed te staan van vrije radicalen door stress, roken en luchtverontreiniging. Deze zorgen ervoor dat je sneller ziek wordt en verhogen de kans op kanker. Door dagelijks voldoende antioxidanten binnen te krijgen verlaag je de kans op ziektes aanzienlijk.

De thee zit niet alleen vol antioxidanten, maar bezit ook aminozuren die zorgen voor de opbouw van eiwitten en spierweefsel, zodat de groei, herstel en instandhouding van je huid, haar, botten en nagels bevordert wordt. Het bevat daarnaast veel vitamines die je helpen je dagelijkse behoefte vitamine A, B, C, E en K te bereiken. Met één kopje per dag zal jij je dus al snel gezonder en opgewekter voelen!

Duidelijke communicatie en een snelle en vlotte levering. De matcha is merkbaar van betere kwaliteit dan de goedkopere variant die ik elders kocht. Matcha thee is deel geworden van mijn ochtendroutine om fris aan de dag te kunnen beginnen!

Onevenaarbare smaak

Matcha thee wordt met veel liefde gemaakt in het verre Japan. Het is mede aan het productieproces dat de thee zijn heerlijke zoete, doch aardse smaak te danken heeft. Er zijn weinig theesoorten met dezelfde unieke smaak. Hierdoor is het een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gezonde theesoort die lekker is. Laat je smaakpapillen verrassen door de natuurlijke smaak en verwen jezelf elke dag opnieuw!

Ga ik dat wel lusten: matcha?

Dat is de vraag die we het meeste krijgen en ook de reden waarom veel mensen twijfelen om matcha te beginnen drinken.
Je moet het echt geprobeerd hebben om het te weten, want smaak is heel persoonlijk. Stel dat je het ‘puur’ niet jouw ding is, zoals sommige mensen bij zwarte koffie hebben dan kan je er melk en/of zoetstof (zoals honing) aan toevoegen. Bij aankoop van een set geven we hier een speciaal recept voor mee.

Goede kwaliteit is meer genieten

Niet elke matcha is dezelfde. Als je echt ten volle wilt genieten van heerlijke thee, kies je het best voor organische ceremoniële of premium matcha thee. Bij ons kan je terecht voor organische matcha van de beste kwaliteit. Zo kan je elke dag nog meer genieten van je favoriete kopje thee! Je kan de kwaliteit van de matcha herkennen aan zijn felgroene kleur.

Ben je benieuwd wat de verschillen zijn tussen onze ceremoniële en premium kwaliteit? Lees dan zeker verder, we tonen je verder op deze pagina wat nu net het verschil is tussen onze gradaties.

De perfecte matcha maak je zo!

Voeg 1 bamboe-lepeltje matcha (0,5g-1g) toe aan je bowl en voeg hier ongeveer 100-150ml warm water aan toe (geen kokend water, maximaal 80°C).
Met je whisk klop je het geheel vanuit je losse pols tot er een schuimlaag ontstaat. Maak hierbij een M-beweging en zorg ervoor met de whisk de bodem niet raakt!

Hoe krijg ik mijn water op 80°C?

De handigste manier is met een speciale waterkoker die je op temperatuur kan instellen.
Heb je dat niet in huis? Geen probleem, laat je waterkoker na het koken ongeveer 4 tot 6 minuten rusten.
Geen 4 tot 6 minuten tijd? Voeg dan 5 delen kokend water bij 2 delen kraanwater, je watertemperatuur zal dan ongeveer 75-80°C bedragen.

Heb ik wel tijd om elke ochtend matcha te maken?

Investeer elke ochtend 4 minuten in je gezondheid. Deze tijd betaalt zich terug door gezond en energiek met een positieve focus door de dag te gaan. 

Snelle en betrouwbare service! Er wordt altijd snel op je vragen geantwoord! Goeie prijs / kwaliteit! Mijn nieuwe vaste leverancier.

Neem 1 schepje Matcha

Neem met je bamboo scoop 1 schepje van je Yuga Matcha en doe dit in je Matcha bowl.

Voeg 100ml warm water toe (80°C)

Voeg hierna ongeveer 100-150ml warm water toe van maximaal 80°C. Voeg zeker geen kokend water toe, dit zal de matcha beschadigen.

Schuim op met je bamboo whisk

Begin nadat je het water hebt toegevoegd meteen te whisken tot er een mooie schuimlaag op je kopje matcha staat.

Verschillende gradaties

Wij bieden momenteel 2 verschillende gradaties matcha aan en zullen binnenkort ook met een 3de gradatie op de markt komen.
Je herkent een goede kwaliteit matcha voornamelijk aan de kleur en aan de smaak. Hoe feller groen de kleur, hoe hoger de kwaliteit.

Kies voor onze Ceremoniële matcha en kies zo voor matcha van de allerjongste theebladeren. Je zal merken dat de smaak heel erg zacht is en je een zoete nasmaak zal proeven.

Matcha Ceremonieel - New design - Yuga Matcha

Ceremoniële kwaliteit

Biologische matcha van de hoogste kwaliteit. Deze komt van de jongste en mooiste bladeren van de eerste oogst.
Deze kwaliteit wordt gebruikt voor traditionele theeceremonie.
Je herkent hem aan zijn rijke, zachte, zoete smaak en romige textuur en onderscheidt zich door zijn levendige mooie groene kleur.

Matcha Premium - New design - Yuga Matcha

Premium kwaliteit

Biologische matcha van hoge kwaliteit van 1e en 2e oogst met uitgebalanceerde rijke bitterzoete smaak, romige textuur en malachietgroene kleur.
Door zijn volle smaak is hij ideaal om op zichzelf te drinken, maar ook in lattes, smoothies en limonades.

Yuga Matcha gradaties

Gradatie:
Ceremonieel
Premium
Oogst:
1ste oogst
1ste & 2de oogst
Groene kleur:
Yuga Matcha - Kwaliteit 3
Yuga Matcha - Kwaliteit 2
Aroma:
Yuga Matcha - Kwaliteit 3
Yuga Matcha - Kwaliteit 2
Bitterheid:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Yuga Matcha - Kwaliteit 2

Aangeraden gebruik

Gradatie:
Ceremonieel
Premium
Traditionele wijze:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Yuga Matcha - Kwaliteit
Cold matcha:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Yuga Matcha - Kwaliteit
Matcha latte:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Matcha softdrinks & cocktails:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Matcha sweet smoothies:
Yuga Matcha - Kwaliteit
Gebakjes, ijs, koekjes, ...:
Yuga Matcha - Kwaliteit

Onze best verkochte producten