3 gezondheidsvoordelen van matcha

3 gezondheidsvoordelen matcha

Matcha, misschien heb je er al wel eens van gehoord via een vriend, familie, op tv, van een collega,.. maar waarom zou je nu in hemelsnaam matcha moeten drinken? Om die vraag te beantwoorden sommen we met veel plezier 3 gezondheidsvoordelen van matcha op!

1. Matcha geeft je langdurige focus & energie

Omwille van deze reden schakelen de meeste mensen over van koffie naar matcha thee.
Dankzij matcha krijg je een aangename focus- en energie boost die wel 4u – 6u aanhoudt, zonder dat je jezelf opgefokt op zenuwachtig voelt. De drang naar een volgende tas (die veel mensen bij koffie voelen) zal je bij matcha niet hebben.

Matcha Energie - Yuga Matcha - Nieuw

2. Matcha reinigt je lichaam & is goed voor je huid

Matcha is enorm rijk aan antioxidanten, er zitten er zelfs tot 137x meer in dan in een gewone groene thee. Deze antioxidanten zijn enorm goed voor ons lichaam, want ze vechten tegen de vrije radicalen die in ons lichaam komen door onder andere stress, alcohol, luchtvervuiling en nog zo veel meer. Doordat je deze vrije radicalen gaat verwijderen uit je lichaam versterk je je immuunsysteem en verlaag je de kans om ziek te worden.

Matcha zit, naast antioxidanten, ook vol met aminozuren die zorgen voor de opbouw van eiwitten en spierweefsel, zodat de groei, herstel en instandhouding van je huid, haar, botten en nagels bevordert wordt. Het bevat daarnaast veel vitamines die je helpen je dagelijkse behoefte vitamine A, B, C, E en K te bereiken.

3. Matcha geeft je metabolisme een boost en stimuleert je vetverbranding

Dankzij de EGCG (catechine) krijgt je metabolisme een stevige boost en wordt je vetverbranding gestimuleerd. Wil dit zeggen dat je vet gaat verliezen alleen door het drinken van matcha ? Nee helaas, het is ook geen magisch middel. Bij combinatie met gezonde voeding en lichaamsbeweging echter zal je sneller vet verbranden en kilo’s verliezen.
Je kan dus matcha als een perfect supplement zien op je bestaande sport- en voedingsdieet.

Deel deze post:

Geschreven door:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *