Veel gestelde vragen

We proberen hier een antwoord te formuleren op de meest gestelde vragen.
Vind je geen antwoord terug op je vraag? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.

Matcha is een groene thee met een uniek karakter. Deze Japanse groene thee wordt zorgvuldig gemaakt van de jongste theeblaadjes die met de hand geplukt worden.

De groene blaadjes worden vervolgens licht gestoomd en met warme lucht gedroogd om als laatste langzaam fijngemalen te worden op de eeuwenoude stenenmolens. Hieraan heeft de thee zijn buitengewone smaak te danken.

Yuga Matcha is een bedrijf dat matcha rechtstreeks importeert vanuit het prachtige Japan. Al onze matcha komt rechtstreeks van de boerderij in Uji, Kyoto.

Matcha wil letterlijk zeggen ‘gepoederde thee’ en bestaat dus puur uit een groen theeblad.

Als je onze matcha gebruikt kan je die ongeopend minstens houden tot datum onderaan het potje. Eens het potje geopend is kan je dit gekoeld 2 tot 6 maanden bewaren. 

Zeker niet! Als je de pure matcha smaak niet zo kan verdragen kan je het evengoed gebruiken in gerechten. We hebben alvast enkele recepten voor jullie voorzien.

Je kan matcha in principe ook in koud water oplossen. We raden wel aan dit te combineren met enkele andere smaakpatronen.

Het proces om matcha te verkrijgen is enorm arbeidsintensief, het is dus niet te vergelijken met gewone thee.

In principe kan iedereen matcha drinken. Ben je zwanger of gevoelig aan caffeine, gebruik matcha dan met mate. Ben je niet helemaal zeker? Raadpleeg dan je arts.

Matcha is enorm gezond, maar zoals met alles in deze wereld: gebruik het met mate. We raden aan niet meer dan 4 gram matcha per dag te nuttigen.